I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

En mustig currygryta slår det mesta! Testa något nytt och byt ut de klassiska filébitarna och rulla istället egna kycklingköttbullar med god, röd currysås med kokosmjölk till!

För 4

Ingredienser

600 g kycklingfärs
3 dl kokosmjölk
1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 msk currypasta röd
1 st ägg stort
1 dl ströbröd
1 st lök gul, stor, finhackad
1 st vitlöksklyfta liten finhackad
1 msk rapsolja (till stekning)
4 port

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs.

2. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt).

3. Forma fina köttbullar och stek dem i oljan.

4. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond.

5. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.

 

 

Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.