Sufflé med smak av passionsfrukt och äpple.

För 8 portioner

Ingredienser

2 msk smör + strösocker till formarna
1 dl saft av passionsfrukt (ca 8 st)
2 dl äppelmos (sötat)
1/2 dl Maizena majsstärkelse
5 äggvitor
1 dl strösocker

30 min + frysning

Sufflé med passionsfrukt – gör så här:

  1. Pensla åtta portionsformar med rumsvarmt smör. Täck insidan med socker och ställ formarna i frysen.
  2. Gröp ur passionsfrukterna, passera saften genom finmaskig sil.
  3. Koka upp äppelmoset. Blanda passionssaft med Maizena och häll i äppelmoset. Koka 1 minut under vispning. Låt svalna.
  4. Vispa äggvitorna fluffigt, häll i socker och vispa till en styv maräng. Vänd ner 1/3 av maräng-en i passionsblandningen och blanda väl. Blanda sedan försiktigt med resten av marängen.
  5. Fyll formarna och skär runt kanten med en liten kniv så att smeten lossnar. Ställ in i frysen ca 4 timmar, tills de är helt frysta. (Det går även bra att grädda suffléerna på en gång, ca 8–10 min.)
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Grädda de frysta suffléerna i nedre delen av ugnen 10–12 min, tills de har fått fin färg och är lite krämiga i mitten.
  8. Sikta florsocker över suffléerna och servera dem bums med lite urgröpt passionsfrukt.