Sufflé, passionsfrukt

Sufflé med smak av passionsfrukt och äpple.

30 min + frysning

Sufflé, passionsfrukt – gör så här:

1. Pensla åtta portionsformar med rumsvarmt smör. Täck insidan med socker och ställ formarna i frysen.
2. Gröp ur passionsfrukterna, passera saften genom finmaskig sil.
3. Koka upp äppelmoset. Blanda passionssaft med Maizena och häll i äppelmoset. Koka 1 minut under vispning. Låt svalna.
4. Vispa äggvitorna fluffigt, häll i socker och vispa till en styv maräng. Vänd ner 1/3 av maräng-en i passionsblandningen och blanda väl. Blanda sedan försiktigt med resten av marängen.
5. Fyll formarna och skär runt kanten med en liten kniv så att smeten lossnar. Ställ in i frysen ca 4 timmar, tills de är helt frysta. (Det går även bra att grädda suffléerna på en gång, ca 8–10 min.)
6. Sätt ugnen på 200°.
7. Grädda de frysta suffléerna i nedre delen av ugnen 10–12 min, tills de har fått fin färg och är lite krämiga i mitten.
8. Sikta florsocker över suffléerna och servera dem bums med lite urgröpt passionsfrukt.

Recept från /LagaLätt