Skölj bönorna i kallt vatten när de kokat, så att kokningen avstannar och de behåller sin färg. När senapen tillsätts ska såsen inte koka mer då den tappar det härliga stinget i smaken och även kan skära sig något.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g bönor blandade, färska eller frysta, t ex haricot verts och vaxbönor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk dragon smulad, torkad
2 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Servering

rökt fisk, varmrökt lax, makrill eller böckling, kokt potatis

Stuvade färska bönor och rökt fisk

1. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag, spara 1 dl av kokvattnet. Skölj dem i kallt vatten.
2. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Häll i mjölk och dragon och sjud på medelstark värme ca 5 min. Rör några gånger under tiden. Späd eventuellt med lite av kokvattnet om det verkar för tjockt.
3. Dra kastrullen av värmen och rör ner senap. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönorna i stuvningen och låt dem bli varma.
Servera med rökt fisk och kokt potatis.