Strutsfilé med plommonsås

Bind köttet med hushållssnöre för att det ska hålla ihop under stekning.

1. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Ge klyftorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och bred ut potatisen i en långpanna. Ringla rapsoljan över. Salta och blanda. Ugnsbaka mitt i ugnen 30–35 min.
2. Sås: Finhacka katrinplommonen. Vispa ut majsstärkelsen i kallt vatten i en kastrull. Värm och lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt katrinplommon, soja, creme fraiche och svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme 2–3 min under lock. Värm före servering.
3. Ansa och skölj purjolöken, skala moroten. Skär grönsakerna i tändstickstunna strimlor. Salta och fräs i oljan några minuter under omrörning.
4. Skär köttet i 3–4 cm tjocka skivor beroende på storlek. Bind upp varje skiva med hushållssnöre som en livrem runt om. Salta och peppra. Bryn smöret i en stekpanna. Stek köttet 3–5 min på varje sida beroende på tjocklek.
5. Lägg upp biffarna och häll såsen över. Servera med klyftpotatis och grönsaker.

Recept från