Struts med apelsinsallad och morotssås

1. Sås: Blanda morotssaft, apelsinsaft, ingefära, curry och buljongtärning i en kastrull och koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila såsen, rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt koka tills den tjocknar.
2. Apelsinsallad: Skär loss apelsinskalen med kniv och skär ut hinnfria klyftor över en skål så att även saften som droppar och sedan kan kramas ur tas tillvara. Strimla salladslöken och blanda ner dem samt olja och peppar.
3. Struts: Tjock strutsfilé kan skivas, penslas med olja och saltas och peppras. Tunna skivor steks ca 1 min på varje sida i olja. Tunnare filébitar är bättre att först pensla med olja på båda sidor. Strö på salt och peppar och stek skivorna tills innertemperaturen är 65°. Tag av från värmen och vänta någon minut. Skär sedan upp bitarna.
4. Fördela apelsinsallad på varma tallrikar. Lägg på stekt struts och ringla morotssås över. Servera med naturell eller smaksatt couscous samt några gröna salladsblad.

Recept från