Här kommer en god, billig och nyttig rätt, som kan vara ett bra alternativ till vanliga strömmingsflundror.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g strömmingsfilé
0,5 lök liten, gul
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
0,5 tsk paprikapulver
1 ägg
1 dl dill grovt hackad
1 msk smör till stekning

Grönt tillbehör

1 purjolök
1 fänkål
1 msk smör
1 vitlöksklyfta skivad
1 påse spenat färsk (150 g)
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

1. Dra av skinnet från strömmingen. Skala och skär löken i bitar. Blanda alla ingredienser till biffarna i matberedaren. Skölj händerna i kallt vatten, forma 8 biffar av färsen.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek biffarna 4 och 4,
ca 3-4 min per sida. Håll varmt under folietäckt form.
3. Skölj och strimla purjolök och skär fänkålen i tunna klyftor. Fräs purjolök och fänkål i smör och pressa i vitlöksklyftan. Vänd ner spenaten. Salta och peppra. Servera biffarna med tillbehör och potatismos.