Strömming med provensalsk potatissallad

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj strömmingen och torka den torr med hushållspapper. Dela filéerna längs ryggen och ta bort ryggfenan. Lägg dem efter hand på en plåt med skinnsidan upp.
2. Pensla strömmingen med olivolja, skala och hacka vitlöksklyftan och strö över den tillsammans med timjanbladen och flingsalt.
3. Skala och tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, stek potatisen på medelstark värme 5 minuter. Rör om då och då.
4. Skala och skiva löken, blanda löken med potatisen och stek ytterligare 5 minuter.
5. Skölj och tärna paprikan, dela tomaterna. Vänd ner dem med kapris, citronskal och oliver. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli ljummet.
6. Sätt in strömmingen i mitten av ugnen ca 5 minuter.
7. Skölj och torka salladen. Lägg bladen i botten på ett fat, fyll på med potatissallad och slutligen strömmingen. Garnera med körvel.

Recept från