Strömming med lök och citron

Recept på klassisk strömming med lök och citron. En favorit!

Strömming med lök och citron – gör så här:

  1. Skala lök och vitlök. Dela purjolöken på längden och skölj den noga. Skär lök och purjolök i strimlor. Hacka vitlöken fint.
  2. Strimla salladslöken fint och spara den till att strö över den färdigstekta strömmingen.
  3. Tvätta och riv citronskalet fint, dela citronen och pressa ur saften i en bunke.
  4. Tillsätt lök, purjolök, vitlök, citronrasp, olivolja, strömming, salt och peppar, blanda runt ordentligt. Låt strömmingen marinera i blandningen ca 10 min. (Sätt på potatis).
  5. Ta upp strömmingen, vik ihop den och stek i het panna.
    När strömmingen är stekt torka ur pannan och stek löken hastigt ca 2 min. Löken skall ha en knaprig konsistens.
  6. Lägg upp strömmingen på ett fat med lökblandningen ovanpå. Strö salladslök över. Servera med nykokt potatis.

Julöl som passar till strömming

Hibernation Ale 8,7%, USA (35,5 cl) 31 kr. 
Udda eller personligt? Här finns en doft av stekt strömming på knäckebröd med söta, brända toner.

Hittar du inte det denna öl på ditt Systembolag så kan du be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Recept från