Strömming med gräslök, senap och kapris

Strömming kan man verkligen längta efter! Comfort food på svenska.

30 min

1. Skala och koka potatisen.
2. Klipp bort alla ryggfenor från strömmingarna. Rör samman kapris, senap, 2 msk hackad gräslök och 2 msk gräddfil.
3. Lägg ut hälften av fisken på en stor skärbräda. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela kaprisröran på filéerna. Lägg ihop filéerna. Vänd dem i ströbröd och stek i smör ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg.
4. Mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa den. Blanda ner 2 dl gräddfil, 1/2 dl gräslök 1 tsk salt och 1 krm peppar. Späd ev med lite vatten. Servera med strömming och sallad. Garnera med gräslök.

Recept från