Stroganoff på lövbiff

Biffstroganoff. Det är nu inte något måste att göra stroganoff på just lövbiff, låt priset avgöra. Hittar du t ex rostbiff till ett pris så väljer du givetvis den.

Ingredienser 4 person(er)

Biffstroganoff
1 tsk salt
2 msk smör, till stekning
1 st gul lök, medelstor
2 dl crème fraiche, paprika & chili
3-4 tsk dijonsenap
1-2 msk tomatpuré
200 g champinjoner, färska
2 tsk paprikapulver
400-500 g lövbiff, eller rostbiff
Tillbehör
, 4 portioner nykokt ris blandat med ca 250 g blandgrönsaker (ärter, majs och paprika

1. Börja med att koka riset. Skär sedan biffen i strimlor, finhacka löken samt skär svampen i bitar. Fräs löken lätt i ca 1 msk smör utan att den får färg. Låt även paprikapulver och tomatpurén fräsa med ett kort ögonblick.
2. Tillsätt svamp och crème fraiche, låt det hela koka upp och koka 2-3 minuter. Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn köttet ordentligt på hög värme i ett par omgångar. Tillsätt köttet i såsen, koka upp och smaka av med senap och salt. Bjud nykokt grönsaksris till.

Recept från