Den här glassen är verkligen supergod och passar lika bra på barnkalas som efter en middag. Servera gärna med färska jordgubbar.

För 10 personer

Ingredienser

100 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
200 g biscotti, digestivekex eller cookies
1 dl jordgubbssylt

Garnering

6 små hela jordgubbar

15 min + 5 timmar i frysen

Strawberry cheesecakeglass

 

1. Snoppa och mixa jordgubbarna. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén.
2. Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten  i en form. Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Övrigt