Storbröd med getost- och grönsaksfyllning

Ett pampigt hembakat bröd väcker ­matlust och doftar ljuvligt. Denna ­ciabattavariant med smakrik fyllning passar extra fint till grönsakssoppor.

15 min+11/2 timme jäsning och 30 min i ugn

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
2. Fyllning: Skär osten i skivor. Ta bort skaften från kaprisen och halvera den. Strimla paprikan.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en stor rektangel, ca 40 x 30 cm. ­Fördela ost, kapris, paprika och oliver på degplattorna och rulla ihop. Lägg ­rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda ­ytterligare ca 15 min. Låt bröden svalna på galler.

Recept från