Till salladen gör vi en härligt grön dressing som serveras bredvid eller blandas ner inför serveringen.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 isbergssallad
1 romansallad
1 röd paprika
1 gul paprika
1 knippa salladslök
250 g körsbärstomater
1 äpple
2 dl svarta oliver
0,5 dl rostade salta solrosfrön

Pestodressing

1 knippa bladpersilja
1 dl parmesanost nyriven
1 dl olivolja
2 msk vinäger gärna äppelcidervinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

1. Strimla isbergssalladen, lossa bladen från romansalladen. Kärna ur och strimla paprikorna, skölj och strimla salladslöken, halvera tomaterna, skär äpplet i tunna klyftor.
2. Lägg allt i en stor skål.
3. Mixa dressingen.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt