Stjärnanistryffel

Som avslutning efter de salta kräftorna är det gott med något fruktigt och sött. Servera gärna färsk frukt som plommon, nektariner,
aprikoser och körsbär. Och en söt, lättgjord tryffel med en mild ton av stjärnanis.

Stjärnanistryffel Receptbild - Allt om Mat
Stefan Almers

Stjärnanistryffel

Ingredienser 40 st

3 dl vispgrädde
5 st stjärnanis
300 g choklad, mörk, gärna 70 %
Garnering
, 1 dl kakao

1. Koka upp grädde och stjärnanis. Dra kastrullen från värmen och låt den dra med stjärnanisen ca 30 min.
2. Hacka under tiden chokladen fint och häll i en skål.
3. Koka upp grädden och sila den över den hackade chokladen. Rör sakta till en jämn massa.
4. Täck botten på en form, ca 18×26 cm, med bakpapper.
Häll i chokladen och täck med plastfilm. Ställ formen svalt tills den stelnat.
5. Skär fyrkantiga bitar ca 2×2 cm. Vänd dem efter hand i kakao och lägg dem i en skål eller burk fram till serveringen.
Förvara dem svalt.

Recept från