Stekta nudlar

Nudlarna kan läggas i kallt vatten 30 min eller i kokande vatten 1 min och därefter kylas i kallt vatten, för att sedan stekas med grönsakerna.

Ingredienser 4 person(er)

3 msk japansk soja
1 msk rostade sesamfrön
12 st kycklingben
2 msk teriyakisås
0,5 dl teriyakisås, varm till pensling
Nudlar
1 tsk salt
1-2 st morötter, grovrivna, 100 g
1-2 dl purjolök, finstrimlad
3 msk majsolja
0,5 st grön paprika, finstrimlad
300 g äggnudlar, kinesiska
3 msk teriyakisås
1-2 tsk tigersås

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbenen i en skål och häll på soja och teriyakisås. Blanda väl. Lägg benen på ett ugnssäkert fat med marinaden. Stek mitt i ugnen 30 min, vänd benen efter halva tiden.
2. Gör under tiden nudlarna. Lägg nudlarna i kokande vatten 1 min. Häll av vattnet, kyl dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
3. Hetta upp oljan i en vid stekpanna eller wok. Fräs grönsakerna på medelstark värme, tillsätt de avrunna nudlarna och smaksätt med teriyakisås, tigersås och salt.
4. Pensla de nystekta kycklingbenen med varm teriyakisås, strö över rostade sesamfrön och servera tillsammans med nudlarna.

Recept från