Stekta höstäpplen med kardemummasmulor och calvadoscrème

En snabblagad dessert där äppelskivorna ska serveras nystekta.

Stekta höstäpplen med kardemummasmulor och calvadoscrème

  1. Smulor: Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda smör, socker, mjöl och kardemumma till en smulig deg. Smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills smulorna fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden. Låt kallna.
  4. Calvadoscrème: Vispa crème fraiche, socker och calvados fluffigt med elvisp.
  5. Skär varje äpple i cm-tjocka skivor. Stek dem gyllene i smör och socker i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  6. Servera de nystekta äpplena med calvadoscrème och knapriga smulor.

Recept från