Stekta fiskqueneller med dill och citronsky

Använd färsk fisk! Fryst fisk gör quenellerna lösa i konsistensen.

25 min

Stekta fiskqueneller med dill och citronsky

 

1. Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med
1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.
2. Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.
3. Forma queneller. Stek dem i
2 msk smör ca 3 min.
4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav.  Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.

Recept från