Vanlig stekt strömming serveras här med en varm senapssås som
går snabbt och lätt att laga till.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g strömmingsfilé färsk
1,25 tsk salt
2 krm vitpeppar
0,75 dl dill finhackad
1 dl grovt rågmjöl
4 msk smör

Senapssås

1 msk smör
1 schalottenlök finhackad
0,5 msk gula enapsfrön
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk dijonsenap
1 krm salt
0,5 dl dill finhackad

Tillbehör

kokt potatis eller potatismos, ärtskott

1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan nedåt och strö på salt,
peppar och finhackad dill. Lägg därefter ihop dem två och två med
skinnet utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem i smör på medelgod
värme cirka 2-3 minuter på varje sida.
2. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och senapsfrön
ca 1 min. Tillsätt grädde och senap och låt koka ca 1 min.
Smaka av med salt och finhackad dill.
3. Servera strömmingarna nystekta med varm sås och nykokt potatis
eller potatismos.