Stekt strömming med örtmos och pressgurka

Inlagd pressgurka till nystekt strömming är oslagbart gott.

Annonsen laddas.

Stekt strömming med örtmos och pressgurka

 

1. Örtmos: Skala potatisen och koka den mjuk i vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av men spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen genom potatispress. Blanda med smör och späd med vattnet till lagom konsistens. Smaka av med salt och blanda i örterna.
2. Skär gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel. Blanda ättiksprit, socker, vatten och salt. Lägg i gurkan.
3. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Lägg ihop dem två och två med senap emellan. Vänd dem i rågmjölet smaksatt med salt.
4. Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
5. Servera den nystekta strömmingen med örtmos och gurka.

Recept från Allt om Mat