Stekt sej med gubbröra

Stek fisken i brynt smör och servera med fänkål och gubbröra.

1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Spara dillbladen till såsen.   
2. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor.
3. Skala och hacka äggen.Hacka ansjovis och dill. Blanda ägg, ansjovis och dill med lätt creme fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Stek fänkålen i en stekpanna i lite av det brynta smöret ca 5 min.
5. Stek fisken i resten av smöret ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med potatis, fänkål och sås. 

Ca 520 kcal per portion, 24 g fett, 34 g protein, 40 g kolhydrater

Recept från