Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avlånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 lökar färska
1 snackpaprika röd
150 g sockerärter
4 ägg
4 msk vatten
2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
4 ris port. kokt kallt (3 dl okokt)
3 msk bladpersilja strimlad
1 dl japansk soja

Stekt ris med ägg och grönsaker à la Maria – gör så här:

  1. Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.
  2. Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 min. Ta upp grönsakerna.
  3. Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3–5 min, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.