Regnbågslaxen är genomstekt när köttet lätt släpper från benen. Kontrollera med en gaffel vid ryggbenet.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 regnbågslax en lax är ca 200g
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 äpple
3 rosmarin kvistar
4 salladslökar
1 dl vetemjöl
1 tsk smör

Tillbehör

400 g färskpotatis
0,5 tsk flingsalt
0,5 dl gräddfi

1. Sätt ugnen på 250°. Börja med att skrubba och dela potatisen. Lägg dem med snittsidan upp på en plåt. Strö över flingsalt. Baka potatisen mitt i ugnen ca 15 min.
2. Skölj och torka fisken med hushållspapper. Klipp bort fenorna. Salta och peppra runt om. Kärna ur äpplet och skär i skivor. Lägg en kvist rosmarin i varje fisk tillsammans med två skivor äpple och en salladslök. Tryck ihop fiskarna och vänd dem i mjöl. Klappa bort överflödigt mjöl.
3. Repa den sista kvisten rosmarin och strimla de återstående salladslökarna. Stek fisken i smör tillsammans med resterande äppelskivor, rosmarin och salladslök. Stek fisken ca 5 min per sida.
4. Servera med potatis, äppelfräset och en klick gräddfil

Ca 437 kcal/portion varav ca 16 g fett, 47g kolhydrater, 25 g protein