Den marinerade och stekta kycklinglevern serveras på bröd men det går lika bra att servera med t ex potatis eller ris för den som vill.

För 4 personer

Ingredienser

400 g kycklinglever
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 spansk peppar finhackad, färsk
1 msk ingefära riven, färsk
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 tomater tärnade

Tillbehör

8 stekta eller grillade brödskivor t ex ciabattabröd

Stekt kycklinglever på bröd

 

1. Skär kycklinglevern i något mindre bitar. Lägg dem i en skål med lök, vitlök, pepparfrukt och ingefära. Blanda om, låt marinera minst 20 minuter.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek leverblandningen på medelgod värme ca 5 minuter. Salta och blanda ner tomat. Låt steka ytterligare ca 1 minut.
3. Fördela på stekta eller grillade brödskivor och servera dem varma tillsammans med en grönsallad.