Stekt kungskrabba med brynt smör och citron

”Detta kan ta mig fan vara det godaste som finns, tillhör i alla fall topp 10 för mig”, säger Johan. Han använder rå kungskrabba, men för vanliga konsumenter finns bara kokt att köpa.

20 min

1. Ta krabbköttet ur skalen. Lägg det i kylen till servering.  Bryn 50 g smör i en kastrull. Häll smöret i en skål och ta bort skummet med en sked. Häll över den klara vätskan i en ny skål och kasta bort bottensatsen.
2. Halvera citronerna. Grilla dem med snittytan nedåt i en het stekpanna.
3. Skala och grovkrossa vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och timjankvistar i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt krabban och stek ca 10 se­kunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg krabban på ett fat och strö över vitlök och timjan. Ringla över det brynta smöret. Servera med de grillade citronerna, som pressas över.

Recept från