Servera rätten genast eftersom färsk sallad blandas med varma grönsaker. Får rätten stå och vänta kan salladen slakna.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 potatis
4 morötter
4 palsternackor
1 msk olja
1 tsk salt
1 paprika röd
2 tsk örtkryddor, blandade torkade
400 g kassler
40 g rucola eller annan sallad
100 g vitlöksost t ex Boursin

Tillbehör

örter färska

1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Lägg ut alla rotfrukter på en ugnsplåt. Droppa över lite olja och salta. Stek mitt i ugnen 20 min.
2. Skär paprikan i bitar. Strö ut dem och örtkryddorna på grönsakerna. Stek i ytterligare 10 min.
3. Skär kasslern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i grillpanna.
4. Blanda grönsakerna med sallad. Lägg på klickar av ost på kasslerskivorna. Toppa med färska örter.