Lagen får en sötsyrlig smak av lingon och enbär. Inläggningen håller upp till 5 dagar i kylen.

För 10 person(er)

Ingredienser

20 strömmingsflundror
2 msk dijonsenap
2 msk dill hackad
2 dl ströbröd eller rågmjöl
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
2-3 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl lingon
5 enbär
2 lagerblad

1. Lägg ut 10 av flundrorna på en skärbräda. Bre senap på flundrorna och strö över dill.
2. Lägg vetemjölet på en tallrik och ströbröd eller rågmjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ihop strömmingarna två och två och vänd dem i vetemjöl, ägg och ströbröd eller rågmjöl. Stek flundrorna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
3. Låt flundrorna kallna. Blanda ättika och socker i en skål. Häll i vattnet. Lägg i lingon, enbär och lagerblad. Lägg strömmingen i en form och häll på lagen. Låt stå ca 1 dygn i kylen före servering.