Stekt inlagd strömming

Strömmingen kan ätas direkt när den är ljummen, likaväl som kall. Den håller sig 1-2 veckor i kylen.

Ingredienser 1 sats

grovt rågmjöl
2 tsk salt
50 g smör
1 krm vitpeppar
3 st rödlökar
1 kg strömmingsfilé
Lag
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 st lagerblad
2 msk kryddpepparkorn
3 dl ättiksprit, (12%)

1. Koka ingredienserna till lagen några minuter.
2. Lägg ut strömmingsfiléerna med köttsidan upp. Salta och vrid över vitpeppar och lägg ihop dem två och två.
3. Vänd dem i rågmjöl och stek dem gyllenbruna i smör på båda sidor.
4. Lägg dem i en djup skål eller form. Häll den varma lagen över de varma strömmingsflundrorna.
5. Skala, klyv och tunnskiva löken, lägg den över ättiksströmmingen och ställ den kallt.

Recept från