Låt gärna strömmingen dra i lagen.

För 6 person(er)

Ingredienser

16 strömmingsfiléer
2 msk dill hackad
0,5 tsk salt + 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl ströbröd
50 g smör

Lag:

1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12 %)
0,5 tsk salt
0,5 rödlök
10 kryddpepparkorn

Stekt inlagd strömming – gör så här:

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Strö över dill, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.
  2. Blanda ströbrödet med 1/2 tsk salt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet.
  3. Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och salt så att socker och salt löser sig. Låt lagen kallna. Skala och skiva löken. Krossa kryddpepparn grovt. Blanda ner lök och kryddpeppar i lagen.
  4. Stek strömmingsflundrorna i smöret ca 3 min per sida. Lägg ner de varma, nystekta flundrorna i ättikslagen och låt dem kallna före servering.