Se till att köttet är rumstempererat innan du steker, då får du ett saftigt och gott kött som inte släpper så mycket köttsaft.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g ryggbiff av hjort
2 äpplen
1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
0,5 gul lök
4 msk smör
1 krm salt + 1 tsk
3 krm svartpeppar nymald

Äppelsky

4 dl vatten
2 msk kalvfond koncentrerad
3 msk muskovadosocker
2 msk äppelcidervinäger
0,5 msk maizena majsstärkelse
1 krm salt

garnering

0,5 äpple

Tillbehör

kokt potatis

Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky

1. Skala och kärna ur äpplena. Spara skal och kärnhus till skyn. Skär dem och de avrunna kronärtskockshjärtana i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka löken.
2. Stek äpple, kronärtskockshjärtan och lök i 2 msk smör tills det fått färg och blivit mjukt.
Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Ställ åt sidan så länge.