Stekt gösfilé med regnbågsrom

Den stekta gösfilén paneras i mjöl blandat med gräslök. Stek den inte i för het panna, då kan gräslöken bli lite bränd.

20 min

1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt.
2.Blanda salt, peppar, mjöl och 1/2 dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpannan ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.
3. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.
4. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.

Recept från