Den stekta gösfilén paneras i mjöl blandat med gräslök. Stek den inte i för het panna, då kan gräslöken bli lite bränd.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g gösfilé skinn- och benfri
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
3 msk vetemjöl
0,5 dl gräslök finhackad 1/2+1/2 dl
2 msk smör
1,5 dl mjölk
2 krm salt
1 knippe salladslök
1 msk smör

Tillbehör

100 g lax- eller regnbågsrom
citronklyftor

20 min

1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt.
2.Blanda salt, peppar, mjöl och 1/2 dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpannan ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.
3. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.
4. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.