Välj fiskfilé och squash av ungefär samma storlek. Gremolata är ett strössel av rivet citronskal, persilja och vitlök. Servera gärna brynt citronsmör till fisken, men det är inte nödvändigt.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 makrillfiléer stora
1 ägg
0,75 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm vitpeppar mald
1 stor squash stor
3 tomater
1 msk olja
2 krm salt
2 msk smör

Gremolata

1 msk citronskal rivet
1 tsk vitlök finhackad
3 msk persilja finhackad slätbladig

Brynt citronsmör

25 g smör
2 tsk citronsaft pressad
2 krm salt

Tillbehör

kokt färskpotatis eller ris

1. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Doppa makrillen först i ägget och sedan i ströbrödet.
2. Skär squashen på längden. Skiva tomaterna. Blanda samman gremolatan.
3. Pensla squashskivorna med olja. Stek eller grilla dem till fin färg. Salta med 2 krm och lägg upp dem på tallrik. Stek eller grilla tomatskivorna hastigt och lägg upp dem på squashen.
4. Stek eller grilla makrillen ca 4 minuter per sida. Salta och peppra.
Lägg upp den på tomatskivorna och strö över gremolatan.
5. Brynt citronsmör: Smält smöret, låt det bli lättbrynt.
Tillsätt citronsaft och salt.
6. Servera fisken med kokt färskpotatis eller ris, droppa över citronsmöret.