Stekt ål med ängssyresås

(Anguilles pêché en Loire Rôti, sauce au oseill)

Recept från kocken Bernat Charret som driver restaurangen Les Chandelles Gourmandes i byn Larcay.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Fisken:
1) Flå och dela upp ålen i portionsbitar. Gröp ur mittenbenet med hjälp av en kniv från båda änder så det blir ett hål i mitten. Fyll hålet med de hackade gröna kryddorna. Salta och peppra runtom.Stek ålen i olja i 4–5 minuter runtom.

Såsen:
1) Värm ängsyran i smör tills den smälter.
2) Tillsätt crème fraîche och låt det hela smälta ihop i några minuter.
3) Smaka av med salt och peppar.

Tillbehören:
1) Skär gurkstavarna på längden som en solfjäder. Koka dem i lite vatten och druvolja tills de blir mjuka.
2) Koka bondbönorna i vatten tills de blir mjuka.
3) Fritera rucolabladen i lite druvolja i stekpannan.
4) Lägg upp såsen i botten av tallriken, med ålen ovanpå och dekorera med gurka, bondbönor och friterade rucolablad. Blommorna är från en timjankvist.

Recept från