Här kan du servera vilken fiskfilé som helst.
Abborre är dock en mycket god sommarfisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g abborrfilé
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk smör eller margarin

Ansjoviskräm

2 dl gräddfil
2 msk ansjovis hackad
2 tsk ansjovisspad
2 msk gräslök hackad

Tillbehör

1 kg potatis färsk
1 knippe rädisor
100 g sockerärter
2 msk gräslök hackad
1 krm svart peppar

1. Blanda samman ansjoviskrämen och ställ kallt. Koka under tiden potatis i lättsaltat vatten.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Salta och peppra abborrfiléerna, stek dem 1-2 min på varje sida.
3. När potatisen nästan är klar läggs rädisor och sockerärter i kokvattnet. Låt koka ca 2 min. Häll av vattnet, vänd nere gräslök, salta och peppra och servera med nystekt abborre och kall ansjoviskräm.