Stekt abborre med sommarkantareller

Kantarellerna är skogens gula guld. Får man rikligt av dem är de underbara att ha även på hemgjord pizza.

1. Skölj och byxa abborrfiléerna, dvs skär ett snitt på var sida om benen som sitter kvar i filéerna.
2. Knäck ägget i en djup tallrik, blanda ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en annan. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
3. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek abborrfiléerna på medelvärme, ca 2 min på var sida, tills de är gyllenbruna.
4. Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna. Dela stora kantareller. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter.

Ca 440 kcal per portion: 17 g fett, 36 g protein, 36 g kolhydrater 

Recept från