Stek på bogblad med citrongräs och mörkt öl

En variant på porterstek med cit-ronfräschör kokt i ale (Hobgoblin) och med en massa grönt.

30 min

1. Skär av ca 10 cm av roten på citrongräset. Banka på roten lätt med ett knivhandtag. Gör ett hål rätt igenom köttet, med t ex ett brynstål, och tryck in citrongräset, timjan och lagerblad.  Bind upp steken med bindgarn.
2. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på öl, vatten och soja och smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock tills köttet känns mört, beräkna ca 1 1/2 timme.
3. Ta upp köttet och låt det vila under smörgåspapper. Koka ihop skyn tills 4 dl återstår. Red skyn med majsstärkelse utrörd i grädden.
4. Mixa såsen. Skär köttet i skivor och servera kokta rotfrukter, grönsaker och sås till.

Recept från