Steak sandwich med spenat och lökpesto

Ta fram grillen och bjud ut gästerna. 
Eller hetta upp en grillpanna inomhus.

30 min

1. Skölj spenaten och salladslöksblasten. Hacka blasten grovt. Riv osten fint.
2. Mixa spenat, lökblast, ost, 1  1/4 dl olja, 
1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en matberedare eller med en stavmixer.
3. Skölj och plocka salladen. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
4. Skölj sparrisen. Bryt av och släng den ned-re, träiga delen på varje sparris. Ringla 1 msk olja över sparrisen och grilla den 3–4 min på utegrill eller i grillpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
5. Krydda entrecôten med 1 tsk salt och 
2 krm peppar. Grilla den 2 min per sida (lite längre för den som vill ha välstekt biff). Om biffen steks i grillpanna, låt 1/2 msk smör smälta ner i pannan och ös köttet med skyn. Låt köttet vila under folie (lägg det bara lite löst över) på en tallrik, gärna nära grillvärmen.
6. Pensla brödskivorna med 1 msk olja.
Grilla dem krispiga någon minut per sida.
7. Bygg smörgåsen med bröd i botten, 
sallad, entrecôte, tomat, rödlök och hälften av peston. Toppa med en brödskiva. Servera med nygrillad sparris.

Recept från /LagaLätt