Steak ‘n’ guinness pie

Smördegsplattorna är inte tillräckligt stora för att kunna stansas ut till både formar och lock. Köp en extra platta eller lappa ihop spillbitar.

Annonsen laddas.

40 min + 2 1/2 timmes koktid + 25 min i ugnen

Steak ‘n’ guinness pie

1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Tärna baconet. Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten.

2. Stek kött och bacon i smör i omgångar i en gryta. Tillsätt lök och morot. Fräs tillsammans ca 2 min.

3. Tillsätt Guinness, worcestersås och salvia. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka under lock ca 2 timmar, tills köttet faller isär. Lyft av locket och låt koka ytterligare ca 30 min, så att nästan all vätska försvinner.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Stansa ut ringar av degen, ca 16 cm i diameter, och lägg dem i en smord muffinspanna med stora hål. Låt degen hänga ut ca 1 cm utanför formarna. Stansa ut lock ur degen, ca 8 cm i diameter.

5. Fyll formarna med gryta och täck med locken. Tryck ihop degen så att locken sitter fast. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

6. Sallad: Ta bönorna ur skidorna. Förväll dem i kokande saltat vatten ca 3 min. Skölj bönorna i iskallt vatten och skala bort det tunna skalet. Blanda bönorna med citronsaft, olja och salt. Vänd ihop med vattenkrasse strax före servering. Servera pajerna med sallad.

Recept från Allt om Mat