Steak frites på smalt vis

Grillat kött, pommes frites och fransk senap är en klassisk rätt i Frankrike. Här är en variant men med ugns­bakad potatis och grönsaker – gott och smalare!

Annonsen laddas.

Steak frites på smalt vis

 

1. Sätt ugnen på 250°. Tvätta och klyfta potatisen. Blanda den med oljan i en långpanna och stek mitt i ugnen medan resten av grönsakerna förbereds.
2. Skölj och skär squash och aubergine i 5 cm långa klyftor. Kärna ur och skär paprikan i centimeterbreda remsor på längden. Skala och halvera eller klyfta löken. Klyv tomaten. Blanda grönsakerna med potatisen och ugnsstek allt ca 20 min till.
3. Blanda grilloljan och pensla köttet. Hetta upp en grillpanna och ”grilla” biffarna 2–4 min på var sida.
4. Salta potatis och grönsaker och servera dem till det grillade köttet tillsammans med den franska senapen.

Recept från Allt om Mat