Squashpudding

Squash är lättodlat och några få plantor brukar ge en riklig skörd. Denna pudding är ett bra sätt att ta till vara skörden. Kakan påminner om ostkaka eller risgrynspudding och passar som efterrätt eller som mellan- eller kvällsmål. Squashen är bäst när den inte har vuxit sig alltför stor, 300-400 gram styck är lagom.

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, 22-24 cm i diameter. Skala squash och skär den i tjocka skivor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Sila från
kokvattnet och mixa eller vispa sönder squashen.
2. Vispa ihop socker, salt, mjölk och vetemjöl. Vispa sedan ner äggen. Blanda finhackad mandel och riven bittermandel med squashmoset. Blanda moset med äggsmeten och häll den i formen.
3. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
4. Låt svalna något och servera med sylt.

Recept från