En snabb och smal tomatsås med smak av spiskummin är gott till bulgur, men du kan också servera pasta eller ris till.
Bjud gärna bröd vid sidan om.

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor (1-2 st)
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g tomater krossade, eventuellt med smak
3 krm tabasco (2-3 krm)
1 tsk spiskummin
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
300 g squash

Tillbehör

2 dl bulgur
matlagningsyoghurt
bröd

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta.
Fräs lök och vitlök mjuka utan att de tar färg.
2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, kryddor och buljongtärning. Låt sjuda ca 10 min.
3. Skölj, halvera och skiva squashen. Tillsätt squash, rör om och låt sjuda ytterligare 5 min. Servera genast med bulgur, matlagningsyoghurt och gott bröd.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad, Vegetariskt