Squash- och tomatpizza

En bit av den goda vegetariska tomat- och squashpizzan är helt okey ur näringssynpunkt. Servera med sallad och smal dressing. Frukt till dessert.

1. Deg: Blanda degen enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela den i 2 delar och kavla ut till 2 avlånga pizzor som båda får plats på plåten, ca 15×30 cm.
Lägg dem på bakplåtspapper.
2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i små bitar.
Fräs lök och tomater i en liten kastrull ca 2 min. Tillsätt
tomatpuré, salt och vatten. Låt koka ihop ca 5 min.
3. Sätt ugnen på 250°. Fördela tomatsåsen på bottnarna.
Skiva squash och tomat. Lägg det på pizzorna och strö på timjan och ost.
4. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 min.
Ca 425 kcal, varav 13 g fett.

Recept från