Sprödstekt lax med krämiga nudlar

Både frasigt och krämigt, mums! Ibland kan grädden skära sig när man tillsätter ingefära. Mixa den då med mixerstav tills den blir slät igen.

20 min

Gör så här:

1. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3×3 cm.
2. Blanda ströbröd och salt och vänd laxkuberna i blandningen.
3. Skär broccolin i grova buketter.
4. Koka broccoli och nudlar 1 minut kortare än den angivna tiden på förpackningen. Häll av i durkslag. ­Finstrimla salladslöken.
5. Stek laxkuberna i olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 5 min.
6. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull. Tillsätt nudlar och broccoli och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strössla över salladslök precis före servering. Servera nudlarna till laxen.

Recept från