DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GoGreen

Spröda knäckisar

Linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön – alla trivs de utmärkt i riktigt spröda och goda knäckebröd. Vi skulle vilja så ett frö för att baka med fröer och kärnor, det är både gott och nyttigt!

1 h 40 min

Lägg havregrynen i en kastrull och häll på vatten så att grynen precis täcks, småkoka i 1 minut.

1. Blanda havregrynen med övriga ingredienser och låt vila i ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 180 graders varmluftsugn.

3. Bred ut den kladdiga smeten på 2 smorda bakplåtspapper.

4. Strössla med frömixen och flingsalt.

5. Sätt in båda plåtarna, en i övre och en i undre delen av ugnen och grädda i 20 min.

6. Byt sedan plats på plåtarna och grädda ytterligare 20 min.

7. Öppna ugnsluckan på glänt och grädda i ytterligare 20 min.

8. Låt knäckisarna svalna på galler.

Recept från