Ett stort fat med allt i ett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g musslor
1 dl gul lök finhackad
1 msk olivolja
1 pkt saffran
3 vitlöksklyfta skivade
3 dl arborioris eller avorioris
8 dl hönsbuljong
3 dl gröna ärter
2 röd paprika
2 chorizokorv skivade
2 tsk rapsolja
1 grillad kyckling
1 dl svarta oliver
2 msk persilja hackad

1. Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad. Koka upp och lägg på ett lock. Låt riset sjuda på svag värme ca 20 min. Lägg i ärterna.
2. Strimla paprikan. Mjukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär i små bitar.
3. Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 min. Strö över oliver och persilja.

Fler recept med: Gryta, Övrigt, Skaldjur