Ett stort fat med allt i ett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan i det här enkla receptet.

För 4 personer

Ingredienser

1 burk musslor (à 250 g)
1 dl lök gul, finhackad
1 msk olivolja
0,5 g saffran eller 1 msk gurkmeja
3 vitlöksklyftor skivade
3 dl arborioris eller avorioris
8 dl hönsbuljong
3 dl gröna ärtor (200 g)
2 röda paprikor
2 chorizokorvar skivade
2 tsk rapsolja
1 kyckling grillad
1 dl svarta oliver
2 msk hackad persilja

25 minuter

Sportlovspaella

 

1. Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad. Koka upp och lägg på ett lock. Låt riset sjuda på svag värme ca 20 minuter. Rör om ibland. Lägg i ärterna.

2. Strimla paprikan. Njukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär små bitar.

3. Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 minuter. Strö över oliver och persilja.