Spett med kassler och melon till hummusdip

På sommaren är matlagning inte högsta prioritet. Skär kassler och melon medan potatisen kokar, och spetten blir klara på nolltid.

1. Spett: Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten ca 15 min, eller tills den känns mjuk. Halvera potatisarna om de är stora.
2. Skär kassler i kuber, 2×3 cm. Skär av skalet från vattenmelonen och skär den i trekanter.
3. Hummus: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa vitlök, tahini, kikärtor, citronsaft, olivolja och salt i en liten matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten, lite åt gången, för att få en krämig konsistens.
4. Servering: Knipsa av spetten så att de blir ca 15 cm långa. Trä upp potatis, kassler och melon. Avsluta med en blomma på toppen. Servera hummusen bredvid i en skål.

Recept från