Recept på spenatsoppa. Här används fryst spenat, men det går självklart bra även med färsk. Rör ner den precis före servering så behåller spenaten sin fina färg. Servera gärna med ett gott bröd.

För 4 portioner

Ingredienser

450 g hackad spenat, fryst
4 ägg
1 stor rödlök
2 msk vetemjöl
4 dl + 2 dl vatten
3 msk lökfond eller vegetarisk buljong
1 dl grädde
1 citron, rivet skal + saft
salt + nymald svartpeppar

20 min

Spenatsoppa – gör så här:

  1. Tina spenaten om den är fryst. Koka äggen 
5 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör 
i en kastrull 2–3 min utan att den tar färg.
  3. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt. Tillsätt vatten, fond/buljong och grädde. Koka upp och låt soppan sjuda 5 min. Tillsätt spenaten.
  4. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 
1 msk skal och pressa 1 msk saft. Tillsätt till soppan.
  5. Mixa ev lätt med en stavmixer. 
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa