Föredrar du räkor med sting, blanda ner en finhackad röd chili i marinaden.

För 4 person(er)

Ingredienser

750 g räkor med skal
1 vitlöksklyfta
1 msk ingefära färskriven
1 msk lime pressad
1 msk soja
2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön

Sallad

1 påse babyspenat (80 g)
75 g sockerärter färska
1 salladslök
5 rädisor

garnering

limeklyftor

1. Skala räkorna. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn. Blanda vitlök, ingefära, lime, soja och olja. Tillsätt räkorna och låt dem stå kallt ca 1 timme.
2. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna.
3. Finstrimla spenaten. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Ansa och skiva rädisorna. Skär skivorna i tunna strimlor. Blanda grönsakerna.
4. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och  marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

Ca 130 kcal per portion, 5,5 g fett,
16 g protein, 3,5 g kolhydrater

Fler recept med: Sallader, Skaldjur, Smalt