Spenatsallad med linser och pocherat ägg

Recept på spenatsallad med linser och pocherat ägg. En enkel vårsallad med fransk touch och mycket smak av örter.

40 min

Spenatsallad med linser och pocherat ägg

 

1. Blötlägg linserna ca 20 min. Koka dem sedan 15 min i lättsaltat vatten. Knaperstek bacon. Låt rinna av.
2. Skölj spenaten. Förväll haricots verts ca 5 min. Skölj under rinnande kallt vatten.
3. Koka upp 1 1/2 liter vatten. Tillsätt ättiksprit och salt och pochera äggen i långsamt sjudande vatten ca 4 min. Ta upp med hålslev.
4. Dressing: Blanda vinäger, salt, citronskal och örter i en skål. Vispa ner oljan i en fin stråle och tillsätt vatten.
5. Blanda linser och haricots verts med dressing och varva med spenat, ärtskott och bacon i bitar. Lägg äggen överst och ­servera genast.

Recept från