Spenatsallad med apelsin och getost

Spenatsallad med apelsin och getost. Den krispiga hemligheten: att lök och 
rädisor får ”krispa till sig” i iskallt vatten.

30 min

1. Skölj och torka spenatsalladen.
2. Skala apelsinerna med en vass kniv, skär bort allt det vita. Skiva apelsinerna tunt.
3. Skala och halvera lökarna. Skiva dem 
tunt på längden. Lägg dem att krispa till sig 
i iskallt vatten. Skölj och skiva rädisorna tunt, lägg även dem i vattnet. Skär bort den hårda kanten på chèvren, smula osten.
4. Rosta senapsfröna i 4 msk olja under lock 
1 minut. Låt svalna. Blanda dem med vinäger, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Häll av lök och rädisor. Blanda alla ingre-dienser till salladen på ett stort fat. Vänd in senapsdressingen och strössla över chèvre.

Recept från /LagaLätt